Om genkendelsesteknologi

Kunstig intelligens, internationalt også kaldet AI, er som sådan ikke noget nyt indenfor drone verdenen. Det har efterhånden eksisteret i nogle år, men grundet manglende kvalitet og forståelse for anvendelsen af systemet til droner, har det ikke været udbredt.

Den teknologiske udvikling går dog rigtig stærkt, hvorfor flere er begyndt at benytte kunstig intelligens til bl.a. genkendelsesteknologi, sikkerheden for at få leveret præcis og konkret data er øget væsentlig og systemerne har nemmere ved at tale sammen med i forvejen etablerede systemer.

Vi benytter bl.a. kunstig intelligens ved overflyvning af store arealer, hvor vi efter en overflyvning internt analysere materialet ved brug af bl.a. kunstig intelligens, som f.eks. kan berette om hvor mange kæmpe-bjørneklo der på det givne areal samt, hvor planten er placeret henne. Dvs. kunden får et kort med geo-taggede billeder, som beskriver hvor planten er på arealet og ved brug af kunstig intelligens sikre vi, at det rent faktisk er en kæmpe-bjørneklo og ikke alm. Bjørneklo, grønblomstret bjørneklo eller kål-tidsel, som kan forveksles med arten.